"Ghetuţe şi inimi curate" la a doua ediţie

Viața parohiei Decembrie 8, 2016

Decembrie reprezintă pentru enoriaşii satului Dragalina, din comuna Hlipiceni, luna cu o încărcătură duhovnicească deosebită deoarece pe data de 4 este prăznuită Sf. M. Mc. Varvara, ocrotitoarea bisericii parohiale. Cu acest prilej în parohia noastră se desfăşoară mai multe activităţi social-filantropice menite să concretizeze mesajul principal al perioadei Postului Naşterii Domnului Hristos – milostenia.

Proiectul „Ghetuţe şi inimi curate” aflat la cea de a doua ediţie se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Primară din localitate. Sub îndrumarea domnişoarei învăţătoare şi a doamnei preotese Cătălina Purice în după-amiaza zilei de 5 decembrie cei mici au pregătit scrisorile pentru Moş Crăciun pe care le-au aşezat sub bradul ce l-au împodobit în  biserică. Cât timp cei mici se ocupau cu împodobirea bradului, elevii de la gimnaziu făceau repetiţii pentru colindele. În ziua următoare, la sărbătoarea închinată Sfântului Ierarh Nicolae, copiii au luat parte la Sfânta Liturghie. La finalul Sfintei Liturghii elevii au primit pachete cu dulciuri. Despre proiectul desfăşurat în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae ne-a relatat părintele paroh Florin Purice: „Ideea unei astfel de acţiuni a venit în urma vizetelor pastorale efectuate în parohia noastră. Lipsa unui mijloc de transport, care să circule cu regularitate, din localitatea noastră spre un oraş face ca majoritatea copiilor de aici să nu părăsească satul decât atunci când termină ciclul primar şi sunt nevoiţi să meargă în localităţile învecinate pentru a studia. Astfel viaţa lor este monotonă, iar prin acţiunile desfăşurate la nivelul parohiei noastre venim să le aducem bucurii deosebite. Faptul că au participat cu toţii la împodobitul bradului sau că au pregătit împreună decoraţiunile pentru Crăciun le va aminti şi peste ani despre acea oază de bucurie: Biserica”.

Proiectul, ajuns la cea de a doua ediţie, încearcă să demonstreze că se pot realiza lucruri frumoase chiar şi atunci când resursele materiale nu sunt foarte mari.