„Samariteanul Milostiv” colindat de Corul psaltic „Evanghelismos”

Viața parohiei Decembrie 27, 2016

În ritm de colind, să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru anul care tocmai se încheie, cerându-i ajutor și pentru anul care vine. Vremurile nu sunt ușoare nici pentru Biserică, nici pentru țară, nici pentru lume. Avem nădejdea sfântă că, mărturisind dreapta credință, rămânând în comuniune unii cu alții în Biserica Sa dreptmăritoare, rugăciunea nelipsind din viața noastră, Dumnezeu ne va întări să mergem mai departe pe marea vieții acestei lumi către Împărăţia cea nestricăcioasă.”  Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Luni, 19 decembrie 2016, Corul psaltic „Evanghelismos” a venit la Săvineşti, să încânte inimile ascultătorilor cu reciatalul lor de colinde.

Corul psaltic „Evanghelismos” a luat fiinţă în anul 2000 şi aparţine de parohia „Naşterea Maicii Domnului” din cartierul 1 Mai, Piatra Neamţ. Grupul cântă muzică bizantină, cât şi corală, atunci acelaşi grup funcţionează sub denumirea Corala Bărbătească Ortodoxă „Pr. Constantin Cazan”. Membrii grupului sunt absolvenţi de teologie ortodoxă, conservator sau şcoli de muzică, iar printre cei prezenţi la Săvineşti s-au numărat: Ciprian Ceai, Cristi Tănase, Emanuel Stama, Caia Ioan, Cristi Laiu, Maricel Andrei, Dionisie Lungu, Dumitru Bartal, Răzvan Cozma.

Grupul a poposit la Centrul de Servicii Sociale „Samariteanul Milostiv”, unde au fost întâmpinaţi de părintele Petru Munteanu, care i-a chemat în studioul Radio Jurnal Spiritual pentru a înregistra programul şi pentru ascultătorii radioului.

Vocile puternice ale membrilor Corului „Evanghelismos” au răsunat în studioul radio şi au creat o atmosferă unică. Impresionat de prestaţia oaspeţilor, părintele Petru i-a invitat să-l însoţească şi să colinde împreună un colaborator drag. Astfel, angajaţii Societăţii Dinamic 92, alături de directorul general, Viorel Tofan, au ascultat pentru câteva minute colindele intrepretate cu pasiune şi care vestesc Naşterea Domnului.

Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă pentru creştini: este sărbătoarea Naşterii Domnului, timp al bucuriilor, al păcii şi al liniştii sufleteşti. Este o perioadă în care primim şi dăruim multă iubire şi căldură sufletească. Acest lucru se remarcă şi în entuziasmul cu care se fac pregătirile pentru această sărbătoare.

Corina Băhneanu