Copilărie în pași de poveste

Viața parohiei Septembrie 3, 2016

În fiecare vară, câte o filă de poveste se scrie aici, la Săvineşti, în Tabăra de creaţie „Aripi de înger”. Totul are iz de copilărie. Copilăria înseamnă poveste, magie, joc şi iubire! Copilăria, un tărâm magic!

Cu fiecare vară retrăiesc alături de Tabăra de creaţie „Aripi de înger” o experienţă unică. Retrăiesc bucuria taberelor din copilărie, atmosfera magică învăluită de poveste şi vise necuprinse.

În fiecare dimineaţă vibra în aer un neastâmpăr, plin de inocenţă şi candoare, de nerăbdare de a ajunge în mijlocul celorlalţi. Fiecare celulă fremăta de emoţia descoperirii unei poveşti noi, de bucuria de a explora noi tărâmuri.

Zilele petrecute în tabără m-au învăţat ce înseamnă o echipă, să ajutăm, să dăruim, să zâmbim, să iubim. Am învăţat că pentru a putea ajuta cu adevărat trebuie mai întâi de toate să înţelegi. Şi ca să ajungi să înţelegi, trebuie să înveţi. Să înveţi să iubeşti, să dăruieşti. Un zâmbet, o bucurie, o zi de neuitat, o poveste...

Nu există prilej mai minunat de dăruire decât să poţi da zi de zi ce ai mai bun în tine. Să poţi să înveţi cu înţelepciune, cu dăruire, cu iubire şi răbdare pe cei ce vin la tine. Să oferi necondiţionat dragoste unor copii minunaţi. Să-i înveţi să cuprindă cerul în mâini şi să călătorească pe norii pufoşi. Să-i înveţi cum să adune razele soarelui şi să-şi croiască un voal de lumină. Să-i înveţi să simtă, să trăiască, să fie oameni. Dragostea pentru copii este ca o flacără care nu se stinge niciodată.

Magia celor zece zile de tabără s-a transformat într-un slalom fluid, antrenant, captivant, într-o descoperire subtilă a unei alte pagini de poveste...

Prof. înv. primar Mona Avram