Sfântul Ioan Botezatorul - Ocrotitorul Bisericii Spitalului

Viața parohiei Ianuarie 13, 2017

 

       În ciuda unui ger năpraznic care definea tot mai mult timpul Bobotezei, sărbătoarea prăznuirii Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul bisericii spitalului a invitat la împreună rugăciune personalul medical și administrativ al spitalului, preoți, pacienți deplasabili și credincioși din orașul Pașcani la slujba Vecerniei unită cu slujba Litiei. Au fost momente de rugăciune înălțătoare, de binecuvântare a pacienților creștini, a cadrelor medicale, dar și a credincioșilor prezenți în biserică. Au participat preoți din municipiul Pașcani, din împrejurimi și din orașul Târgu Frumos sub coordonarea părintelui protoiereu Pavel Postolachi, care a susținut și cuvântul de învățătură.

       A doua zi sărbătoarea Sfântului Ioan a continuat prin slujba Utreniei, Acatistul Sf. Ioan Botezătorul, urmat de Sfânta și dumnezeiasca Liturghie. Manifestările dedicate hramului bisericii spitalului au fost încheiate în spital prin desfășurarea unor activități sociale cu pacienții spitalizați.

       Mulțumim personalului medical și administrativ al spitalului pentru susținerea activităților social-filantropice desfășurate în spital și-l rog pe Sfântul Ioan Botezătorul să le fie permanent ocrotitor!

       Pr Gigi-Daniel Ioan